torsdag 30 september 2010

mälarmästerskapen

lördag 25/9 var datumet då det var dags för höstens första tävling för våran del.Arenan var mälaren med utgång ifrån bålsta.Då vi lyckats rätt bra i dom tidigare mälar mästerskapen så var vi fulla med själv förtroende o det var med gott mod vi stack iväg från kalmarsands viken i sällskap med ett drygt trettital båtar som alla hadde samma mål nämligen att fånga minst 5st gäddor över minimåttet som för dagen var satt till 75cm.En båt färd på ca 30 minuter tog oss till vår tilltänkta fiskeplats o det var dags att börja bända gädda.
En tjock dimma låg tät över vattnet o det verkade ha en negativ inverkan på gäddorna som inte riktigt ville va med utan det var mest försiktiga pet o få kontakter.Då vi fiskat rätt mycket på platsen tidgare viste vi av erfarenhet att området håller gädda så det var bara att nöta på o hoppas på lite hjälp av vinden så småningom.Efter någon timme blev vi bönhörda o det började blåsa ordentligt o i takt med vind ökningen ökade ochså hugg villigheten hos dom gröna o vi kunde under ett par timmar landa ett tiotal gäddor men endast två av dom klev över 75 cm gränsen.Vi bestämde oss för att flytta oss o kamma av ett par ställen på vägen hem o ett av dom ställena gav oss en dubble o den för dagen längsta gäddan som mättes till 86cm.
Då vi endast hadde 3st godkända gäddor så förstog vi att vi inte skulle komma på pallen men vi trodde på topp sex då ryktet hadde gott om trögt fiske på många håll.Vid prisutdelningen visade sig att endast två team lyckats få fem godkända gäddor och att vi med 3st hamnat på femte plats.Fisket under dagen var väl ganska okay med ca 15 gäddor i båten men vi saknade en riktig topp fisk som kunnat knuffa upp oss lite i resultat listan.Nu är det bara att ladda om för nästa tävling som blir ekoln pike open den 24 october men innan dess ska vi ut i den stora skägården o vässa formen. 
MVH Tomas o Pelle.

3 kommentarer:

  1. På EPO blir det drabbning igen! Målsättningen för PFC är att komma före Team TP, det är en garanti för ett gott resultat!

    SvaraRadera
  2. du är go gubbe du conny
    det är väl så att alla vill vara före
    vinnarna från våren
    men se till att ni inte är mätta den dagen team tp kommer vara grymt svultana den dagen efter som huggriga vargar jag bäst!
    först ska vi ses å ha det trevligt den9/10

    SvaraRadera
  3. Tyvärr är jag tvungen att lämna wo imorgon. Däremot hoppas jag ni får ett bra fiske så att ni är nöjda inför stundande EPO.....
    Själv kör jag i Furusund på tisdag. Dock inte mete tyvärr- det blir härligt gammeldags spinnfiske på gamla gamla ställen. Såna som var bra 1987....

    SvaraRadera